当前位置:课件范文网>英语课件 > 高三 > 高三英语上册月考试题及参考答案

高三英语上册月考试题及参考答案

2021-04-08 13:12:57 浏览量:

  学习外语并不难,学习外语就像交朋友一样,朋友是越交越熟的,天天见面,朋友之间就亲密无间了。下面是课件范文网小编为您推荐高三英语上册月考试题及参考答案。
 

高三英语上册月考试题及参考答案

  高三英语上册月考试题

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What time is it in New York?

  A. It’s 5:00 pm. B. It’s 7:00 pm. C. It’s 10:00 pm.

  2. What do we know about the man?

  A. He dialed the wrong number.

  B. He was looking for Philips.

  C. He invited the woman to have ice cream.

  3. What does the man think is important?

  A. To be unexpected. B. To enjoy every song. C. To get what you expect.

  4. What may lead to the man finding no job?

  A. His age. B. His living address. C. His email address.

  5. Why isn’t the man’s brother bringing Jennifer to the party?

  A. They are divorced now. B. They live very far away. C. Jennifer broke her leg.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. Where might the woman usually study?

  A. In the library. B. At home. C. In the lab.

  7. What is the man’s major?

  A. Psychology. B. Physics. C. Maths.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. What is the relationship between the speakers?

  A. They are brother and sister. B. They are roommates. C. They are lovers.

  9. Why didn’t the man invite the woman at first?

  A. He was embarrassed about her presence.

  B. He thought she had other plans.

  C. He wanted her to go out with her friends.

  听第8段材料,回答第 10至 12题 。

  10. What is the name of the cat?

  A. Alice. B. Lola. C. Jenny.

  11. What is Alice’s advice for the pregnant woman?

  A. Name her baby what she wants.

  B. Make her sister get another cat.

  C. Find another name for her baby.

  12. Why does the woman read the advice page?

  A. To feel better about herself. B. To get good advice. C. To be entertained.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. How many people went on the trip together?

  A. Four. B. Twelve. C. Eighteen.

  14. According to the man, what is most important on family trips?

  A. Having some privacy.

  B. Spending time with the children.

  C. Visiting as many places as possible.

  15. What is the closest city to where the man stayed?

  A. Cordoba. B. Madrid. C. Sevilla.

  16. How does the man feel about the trip now?

  A. Quite tired. B. Very grateful. C. A little disappointed.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. Who is the intended audience of this announcement?

  A. Staff at children’s organizations.

  B. Young people who want to volunteer.

  C. People who have given money in the past.

  18. How much money of the donations will go to services this year?

  A. 85 %. B. 95 %. C. 100%.

  19. Which program would be funded by this foundation?

  A. After-school programs.

  B. Future career planning.

  C. Computers for preschool students.

  20. What type of support does the foundation want?

  A. Equipment only.

  B. Both volunteers and equipment.

  C. Both financial donations and volunteers.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

  A

  More than great drinks, great rewards

  Enjoy all the benefits and more with your membership to our Loyalty Program! Whenever you pay with your membership account, you’ll earn a Star.

  Collect more Stars, earn more rewards.

  Three ways to join us

  Buy a Starbucks Card handy to create an account.

  Track your Stars online or through the mobile app, and we’ll send an email when you’ve earned a reward.

  You can also join from your phone.

  Download the Starbucks’ App.

  One of the most exciting benefits of being a member is using our mobile app to pay for purchases; view your Stars and rewards; access iTunes’ Pick of the Week; see current offers.

  Or you can join with specially marked coffee purchased at the grocery store.

  Enter your Starcode (limit 2 per day).

  Look for the Starcode symbol on specially marked Starbucks’ products where you buy groceries.

  Three levels with increasingly greater rewards

  To reach each level in our Loyalty Program, you need to collect more Stars. ( Remember, to earn a Star you must pay with a registered Starbucks Card. )

  Welcome level

  To earn your first rewards, just register a Starbucks Card.

  Birthday drink or treat on us; birthday coupon (优惠券) for 15% off a purchase at StarbucksStore.com.

  Green level

  Collect 5 Stars within 12 months and you’ll be in the Green level.

  •What is included in the Welcome level plus

  ♀Free in-store refills (续杯) on hot or iced brewed coffee or tea

  Gold level

  Collect 30 Stars within 12 months and you’re at the Gold level.

  •What is included in the Green level plus

  ♀A free food or drink item after another 12 Stars earned

  ♀Personalized Gold Card

  21. Which of the following is a way you can apply for membership?

  A. To enter a Starcode from specially marked Starbucks’ products.

  B. To buy a Starbucks Card over the phone.

  C. To update the Starbucks’ App from the official website.

  D. To buy a drink at a Starbucks on weekends.

  22. With the Starbucks’ App, you can ________.

  A. change the prices B. earn a Star

  C. pay for rewards D. view current offers

  23. With a Starbucks Card of Green level, you will get ________.

  A. a free cake B. personalized Green Card

  C. free in-store refills D. all purchases 15% off

  B

  For years I have had no idea what I have been doing with my life. I was a 30-year-old lawyer in New York. But being a lawyer was never my dream or goal in life. I honestly wanted to be a writer. I have a great imagination and would write amazing stories in my head. But I always knew that being a writer was never possible for me because it was a better financial decision to stay a lawyer.

  Recently, I couldn’t fall asleep at my usual time of 10 p. m. and when I did fall asleep I had the same dream over and over again. The dream starts with me in the ocean trying to go for a swim and I’m searching for something, but I start to drown and have no control over my body. Then a light shines through the waters and when I look up all I can see is myself in a bright white room writing a novel. Then I hear a voice say repeatedly, “Now is the time to try something new!”

  It wasn’t just a dream; it was my opportunity to make something good out of my life. That afternoon, I quit my job at the law firm and I couldn’t have been any happier. My life started at 30, and every day since that point I haven’t stopped enjoying life. I started to write and have been on the best-sellers list for the last two months. Things have definitely turned around.

  Change is a good thing; it gives us an opportunity to take a chance. So my two favorite words I live by and so should you are “change and chance”.

  24. From the first paragraph, we can know that ________.

  A. the author is now 30 years old

  B. It is impossible for the author to become a writer

  C. a lawyer can be likely to earn more than a writer

  D. the author prefers to be a lawyer rather than a writer

  25. The second paragraph mainly talks about the author’s ________.

  A. difficulty in sleeping at night. B. strong desire to become a writer

  C. wish to have a swim in the waters D. terrible swimming experience in the ocean.

  26. The underlined part in the 3rd paragraph probably means the author ________.

  A. regretted having quitted his job as a lawyer

  B. was unhappy after giving up his job as a lawyer

  C. was upset because he had to give up his job as a lawyer

  D. was pretty happy when he quitted his job as a lawyer

  27. The best title of the text might be _________.

  A. Lawyer or Writer B. Change and Chance

  C. Change and Regret D. Risk or Opportunity

  C

  As free as they make us, mobile phones still need to stay close to a power source. Soon that may change with "green" power.

  Three Chilean students got the idea for a plant-powered device(装置) to charge their cellphones, while sitting in their school's outdoor courtyard during a break from exams, with dead mobile phones. Then, one of them had an "aha" moment.

  “It occurred to Camila to say about plants,” said inventor Evelyn Aravena, “‘Why don't you have a socket, if there are so many plants? ’After that, we thought, ‘why don't they have a charging outlet? Because there are so many plants and living things that have the potential to produce energy, why not?’”

  Their invention—a small biological circuit called E-Kaia—uses the energy plants to produce during photosynthesis(光合作用). A plant uses only a small part of that energy and the rest goes into the soil, and that's where the E-Kaia collects it. The device plugs into the ground and then into your phone.

  "It's the most amazing project I've ever seen in my life, plain and simple. They brought this original model, and it worked — and that's when it all changed, at least from my personal point of view and I began to support them." said Mauricio Cifuentes.

  The device solved two problems for the engineering students — they needed an idea for a class project, and an outlet to plug in their phones.

  "Looking for a place to charge the notebook, which had no power, and the mobile phones, we weren't able to find anything because all the other students were in the same state of madness trying to find a place to charge their devices," said Aravena.

  But plants are everywhere, and the bio-circuit makes the best of their excess(过多的) power.

  The E-Kaia doesn't carry much charge but it's powerful enough to completely recharge a mobile phone in less than two hours.

  The student inventors have applied for patents on their technology, and expect the E-Kaia to go on sale soon.

  28. How could the students get the "green" power idea?

  A. By carrying out an experiment.

  B. Just from an occasional thought.

  C. With the support of their professors.

  D. Inspired by the information in a science book.

  29. The device collects power by using _____________.

  A. photosynthesis B. a small biological circuit

  C. energy plants D. the electricity stored in the device

  30. What can we learn from what Mauricio Cifuentes said?

  A. He intended to buy the patent.

  B. He invented the original device.

  C. He showed great interest in the device.

  D. He attempted to produce the device in large numbers.

  31. What might be the best title for the passage?

  A. A New Device to Change the World

  B. Green Power - A New and Potential Source

  C. Chilean Students Find A Green Way to Charge Phones

  D. A New Device Invented by Chilean Students Will Be on Sale

  D

  Eudaimonia is an Ancient Greek word, particularly stressed by the philosophers Plato and Aristotle, which deserves far more attention than it has because it corrects the shortfalls (缺失)in one of the most central, but troubling words in our modem language: happiness.

  When we nowadays try to clearly express the purpose of our lives,it is the word “happiness” that we commonly turn to. We tell ourselves and others that the most important principle for our jobs, our relationships and the conduct of our day-to-day lives is the pursuit of happiness. It sounds like an innocent enough idea, but too much reliance on the term means that we frequently unfairly tend to quit or, at least, heavily question a great many challenging but worthwhile situations. The Ancient Greeks did not believe that the purpose of life was to be happy; they proposed that it was to achieve Eudaimonia, a word which has been best translated as “fulfilment”.

  What distinguishes happiness from fulfilment is pain. It is very possible to be fulfilled and—at the same time—under pressure, suffering physically or mentally, overburdened and, quite frequently, in an irritable (易怒的)mood. This is a slight psychological difference that is hard for the word “happiness” to capture, for it’s tricky to speak of being happy yet unhappy, or happy yet suffering. However, such a combination is readily accommodated within the respected and noble-sounding idea of Eudaimonia.

  The word encourages us to trust that many of life’s most worthwhile projects will sometimes be in conflict with contentment, and yet will be worth pursuing. Properly exploring our professional talents, managing a household, keeping a relationship going, creating a new business venture or engaging in politics... none of these goals are likely to leave us cheerful and grinning on a daily basis. They will, in fact, involve us in all manner of challenges that will deeply exhaust and weaken us, provoke (激怒)and wound us. And yet we will perhaps, at the end of our lives, still feel that the tasks were worth undertaking. Through them, we’ll have achieved something deeper and more interesting than happiness.

  With the word Eudaimonia in mind, we can stop imagining that we are aiming for a pain-free existence—and then blaming ourselves unfairly for being in a bad mood. We’ll know that we are trying to do something far more important than smile all the time: we're striving to do justice to our full human potential.

  32. What do we know about “Eudaimonia” from the passage?

  A. It was first created by two Greek philosophers.

  B. It has received a lot of attention from the public.

  C. It still has some shortfalls that need to be corrected.

  D. It was regarded as the purpose of life in ancient Greece.

  33. According to Paragraph 3, happiness .

  A. is the opposite of fulfillment

  B. is free from physical or mental pain

  C. stresses the psychological difference

  D. serves as a respected and noble life goal

  34. We can learn from the passage that .

  A. aiming for happiness may lead to wrong self-blaming

  B. goals that wound and weaken us result in happiness

  C. challenges leading to contentment are worth undertaking

  D. feeling fulfilled means we should avoid tough situations

  35. The passage encourages the readers to .

  A. find fulfillment with all efforts B. seek for a pain-free existence

  C. keep optimistic whatever happens D. balance happiness and suffering

  第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  Radar is an electronic device that detects planes, ships, coastlines, landmarks, and even storm clouds. The name radar comes from the first letters of the words radio direction and ranging. As the human eye uses light waves to see, radar “sees” with radio waves. Without radar, planes could not land safely in bad weather and ships could not move safely in thick fog. ____51_____

  In the 1800s it was discovered that radio waves could be reflected from objects. But scientists did not make great advances in radar research until the 1930s, when the world was threatened by war. ____52_____ It has been used widely in almost every conflict since then.

  Echoes make it possible for radar to work. When a beam of radio waves is sent out, it strikes on an object and returns an echo. This echo is picked up by radar and recorded on a screen similar to television screen. On the screen an observer sees a flash, or a blip, that shows the direction and distance of the object. ____53_____

  Airport control towers use radar to guide planes in for safe landings. Almost all large ships depend on radar to prevent collisions with icebergs or other ships. ____54_____ Weather forecasters “see” the size, direction, and speed of storms on radar screens. Astronomers can even use radar to measure accurately the distance to the moon. Thus, the device has generated major advancements.

  ____55_____Huge radar antennas have been installed all over the United States. They guard us against possible enemy attacks. We have ballistic—missiles (战略导弹)warning systems that can alert us to attacks when missiles are more than 1,000 miles away. Other radar systems warn us against enemy aircraft and even spying space satellites.

  A. Police track speeders in radar-equipped cars.

  B. These measurements are now highly accurate.

  C. The device can be used in a wide range of fields.

  D. It is therefore especially valuable to shippers and travelers.

  E. During World War II many countries used radar effectively.

  F. Today radar is used by commercial airliners and weather forecasters.

  G. Strengthening national defense is one of radar’s most important functions.

  第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  I had just started my second year studying at Cambridge University when I was faced with the news I had never expected. A lump in my neck __41__ out to be cancer. I would __42__ six months of chemotherapy (化疗).

  After the shock, I was struck by this thought: my __43__ didn’t have any room for cancer. I had so much I wanted to __44__ and so many goals I wanted to chase.

  I was faced with the __45__ job of telling my friends and family. Then, I had to decide whether to __46__ in Cambridge and take five exams at the end of the year. My doctor ___47__ against it, and so did my parents and teachers.

  My doctors and teachers convinced me that taking some time off to _48__ and relax would be the best thing for me. I could not think of anything __49__. I did not want to __50__ a year of my life, receiving pity from those around me.

  Together with ray parents, I tried to persuade the university to __51___ me to stay at Cambridge and study only half the course. At the end of the year I would take two exams. It was really a __52__ to persuade them to agree.

  Treatment began and I was up and down from Cambridge to London every other week. It made me feel ___53_, but to a much lesser degree than I had expected. I was ___54__ to read, eat and socialize exactly as I used to. I slept a lot and rested a lot, but I also worked hard at my studies. It gave me focus, and it also gave me purpose. Completing my __55__ at the end of term felt like a great personal victory.

  I took a __56__ to continue studying while undergoing treatment, and it __57___. I was successful in my exams, and more ___58__, I made a full recovery.

  Every person facing a disease like cancer must make the __59__ that are right for them. I am __60__ that I made the decision that was right for me.

  41. A. stuck B. came C. turned D. worked

  42. A. require B. expect C. sense D. arrange

  43. A. body B. memories C. family D. dreams

  44. A. face B. achieve C. show D. understand

  45. A. necessary B. temporary C. difficult D. disappointing

  46. A. join B. treat C. settle D. continue

  47. A. fought B. advised C. acted D. decided

  48. A. recover B. exercise C. study D. play

  49. A. better B. worse C. more D. less

  50. A. save B. spend C. take D. miss

  51. A. help B. remind C. allow D. invite

  52. A. struggle B. failure C. burden D. trouble

  53. A. tired B. relaxed C. confident D. nervous

  54. A. afraid B. ready C. able D. eager

  55. A. purpose B. projects C. treatment D. exams

  56. A. rest B. risk C. privilege D. job

  57. A. ended up B. passed on C. paid off D. broke out

  58. A. clearly B. interestingly C. specifically D. importantly

  59. A. choices B. changes C. efforts D. chances

  60. A. surprised B. excited C. determined D. proud

  第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  In Chinese culture, each year is related to 61. Chinese animal according to the 12-year cycle. 2018 is an Earth Dog Year. People born during the year of dog 62.__________ (believe) to take after some of the animal’s characteristics, such as loyalty, patience, and reliability.

  Zodiac(黄道) theory also relates to Chinese elemental theory, 63. associates the 12 animals with one of five elements :metal, wood, water, fire, and earth. The five elements 64.______ ___ (combine) with the 12 zodiac signs produce a 60-year cycle. Zodiac animals have both fixed and non-fixed elements attached 65. ________ them. For example, the dog (as well as the dragon, ox, and goat) is always associated with the earth element. 66.________

  the year of 2018 is considered an earth year according to the Chinese solar calendar, those born in 2018 are considered earth dogs, which carry characteristics like being communicative and responsible at work. Though dogs are 67. ____ (general) associated with earth, those born during the metal dog year are believed to be conservative and 68. _ (caution) in nature. As Dogs are not good at communication, 69. is difficult for them to convey their thoughts to others. Therefore, Dogs tend to leave others with the 70._________(impress) that they have a stubborn personality, but they are indeed loyal to their families and friends.

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线()划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Last weekend, I went to visit my English teacher, who was already in his fifty. He gives me a lot of help when I was a junior middle school student. Delighting to see me, he asked my senior middle school life. Then he advised me to make fully preparations for the coming entrance examination. It was so a pleasure to see him again that I didn’t notice it was pretty later. I had to say goodbye to each other.

  He is not only a good teacher but my close friend. Wherever I will go, I will always treasure a time that I spent with my teacher.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假如你是李华,你校邀请了部分澳大利亚中学生来校参加暑假为期一周的“体验中国文化”的交流活动(The “Experience Chinese Culture”exchange program)。其中就有你的朋友Tom。他来信想了解这次活动的具体细节。请给他写封回信。要点如下:

  1. 具体时间及住宿安排

  2. 活动内容:学习中文、唱中国民歌、欣赏中国绘画及传统中国戏剧

  3. 你的祝愿

  注意:1. 词数100词左右;

  2. 可适当增加细节, 以使行文连贯;

  3. 开头和结尾已给出, 不计入总词数。

  Dear Tom,

  ______________________________________________________________________

  _______________________________________________________________________

  ___________________________________

  Yours sincerely,

  Li Hua

  英语试题参考答案

  第一部分 听力

  1. B 2. A 3. A 4. C 5. A

  6. B 7. B 8. C 9. B 10. B

  11. A 12. C 13. C 14. A 15. C

  16. B 17. C 18. A 19. A 20. C

  第二部分 阅读理解

  21. A 22. D 23. C 24. C 25. B

  26. D 27. B 28. B 29. B 30. C

  31. C 32. D 33. B 34. A 35. A

  36. D 37. E 38. B 39.A 40. G

  第三部分 语言知识运用

  41. C 42. A 43. D 44. B 45. C

  46. D 47. B 48. A 49. B 50. D

  51. C 52. A 53. A 54. C 55. D

  56. B 57. C 58. D 59. A 60. D

  61. a 62. are believed 63.which 64.combined 65. to

  66. Because 67. generally 68. cautious 69. it 70.impression

  第四部分 写作

  第一节

  Last weekend, I went to visit my English teacher, who was already in his fifty. He gives me

  fifties gave

  a lot of help when I was a junior middle school student. Delighting to see me, he asked ∧

  Delighted about

  my senior middle school life. Then he advised me to make fully preparations for the

  full

  coming entrance examination. It was so a pleasure to see him again that I didn’t notice it was

  such

  pretty later. I had to say goodbye to each other.

  late We

  He is not only a good teacher but my close friend. Wherever I will go, I will always treasure a

  the

  lime that I spent with my teacher.

  第二节

  Dear Tom,

  Knowing that you are thirsty for some details about The “Experience Chinese Culture” exchange program, which will be held in our school from February 1 to February 7, I am more than delighted to inform you of the relevant information.

  You will be invited to live in Friendship Hotel which is near our school so that it will be more convenient for you to contact us. Meanwhile, you are going to be required to learn a little Chinese, because it is the first step to get close to the Chinese culture. Moreover, singing Chinese folk songs will make it possible for you to have a good understanding of Chinese music. Besides, what will impress you deeply will be some famous Chinese paintings and traditional dramas, from which you will enjoy vivid Chinese arts.

  I hope you will have a good time in China. I’m looking forward to your arrival.

  Yours sincerely,

  Li Hua

 

最新推荐
猜你喜欢

课件范文网 友链、商务、投稿、客服:QQ:1870841073 邮箱[email protected]

Copyright @ 2006 - 2020 课件范文网 All Rights Reserved

课件范文网 版权所有 浙ICP备15012459号-1